Учехме и се лекувахме безплатно, ядяхме месо три пъти на ден

Животът при социализма беше доста скучен. Защо ли? Защото работа, апартамент и лека кола имаше за всеки. Имаше безплатна медицинска помощ, безплатно образование. Парното отопление струваше 8% от месечната заплата.

Всички всяко лято ходехме на почивка на море. Ядяхме месо три пъти на ден и почти всеки можеше да си го позволи. И всеки имаше семейство с две деца.
Колкото и да работехме, при социализма никой не можеше да спести пари за яхта, нито да отиде на почивка на Малдивите. Но ние си харесвахме Черноморието, което тогава беше чисто, красиво и подредено.

При соца никой не се гавреше с безизходицата на хората.

Тогава не можеше да си парвеню и да живееш в палат със слуги и гувернантки, и да се любуваш на крайно бедни хора, които ровят по кофите и търсят по обяви в интернет да продадат собствените си органи.

Хората се лекуваха безплатно, учеха безплатно, летуваха безплатно, ядяха почти безплатно, а и храната не беше химия, а истинска и под държавен контрол. Гледаха качествено кино, а не турски сериали, четяха евтини, но качествени книги, плуваха в заводските басейни безплатно, не си заключваха вратите.

Сега, при демокрацията, хората не ги карат по манифестации, гледат сериали по цял ден след, тъпчат се с ГМО, нямат пари за качествена храна, плащат луди пари за здраве и за образованието на децата си. По магазините е пълно със стоки, но възрастните хора нямат пари за нищо освен за хляб и кисело мляко. Битовата и криминалната престъпност се шири в чудовищни размери. Цари пълен морален разпад, а идеалът за красота е да си със силиконови гърди и устни. Днес дори можеш да срещнеш по улиците гримиран и облечен в рокля мъж, както сега е модерно да се казва – джендър.
Е, мерси за демокрацията!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Ретро

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *