Следващият път, обърнете внимание: Знаете ли какво означават номерата на лепенките на бананите, ябълките …?

Живеем във време, когато сме заобиколени от различни токсини . Има ги дори и в храната, която консумираме. Но има няколко начина за все още да ги избегнете. Когато купувате вносни плодове, обърнете повече внимание на цифрите, които са изписани на лепенката.

Ако този код ( PLU код ) се състои от четири цифри, които започват с “3” или “4”, това означава, че плодовете се отглеждат според селскостопанските правила, които са били определени и през втората половина на двадесети век. Това означава, че има големи шансове, производителят да е използвал торове.

Ако плодовете пък, на чийто лепенки има пет цифри в PLU кода, от които първата е “8”, това е знак че се касае за генетично модифицирани продукти. Най-добре би било този продукт да върнете на рафта, от който сте го взели. Ако плодовете отново имат пет цифри в PLU кода, първата от които е “9”, това е здравословен, органичен продукт, отгледан традиционно, което означава, без изкуствени торове и пестициди. Това определено е най-добрият избор, който може да направите.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Petel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *