Какво се случва с тялото ви след чаша кафе

Аз съм един от онези хора, които не могат да започнат деня без добра чаша кафе. Можете да го наречете навик … рутинна … зависимост или дори любов и удоволствие. Всичко това е невероятно – нещо повече от просто напитка, която прави моето събуждане страхотно. Това е нещо, което ви кара да започнете деня си с усмивка … един вид сутрешна медитация.

Можете да пиете кафе със съпруга си, колегите си, бизнес партньорите, семейството си или сами в тишината и спокойствието и да се насладите на миризмата, вкуса и чувството, че новият ден е тук. И така, какво става, когато изпием чаша кафе?

Направете си чаша кафе и прочетете по-надолу:

Първите 10 минути: Кофеинът влиза в кръвообращението ви. Вашата сърдечна честота и кръвното налягане започват да се покачват.

20 минути: Вие започвате да се чувствате по-внимателни и съсредоточени. По-лесно вие да взимате важния решения и да се справяте с проблемите. Освен това кофеинът може да ви помогне да се почувствате по-малко уморени, това е свързването с мозъчните аденозин рецептори.

30 минути: Вашето тяло започва да произвежда повече адреналин. Това може да доведе до по-рязко виждане, защото вашите зеници леко се разширяват.

40 минути:  Нивото на серотонин в тялото ви започва да расте. Това подобрява функционирането на моторните неврони, което на свой ред увеличава мускулната сила.

4 часа:  Кафето може да увеличи скоростта, с която клетките ви освобождават енергия. Когато това се случи, тялото ви започва да разгражда мазнините, дори ако не се движите. Кофеинът стимулира и увеличава производството на стомашни киселини.

6 часа: Кофеинът в кафето причинява диуретичен ефект. Освен водата тялото ви също губи някои важни витамини и минерали. Това може да доведе до леки нарушения на калциевия метаболизъм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *