Тялото ви изпраща тези предупредителни знаци преди инсулт! Не ги пренебрегвайте

Инсултът е много сериозен и може да има животозастрашаващи последици, но има начин да се предотврати до един месец, преди да се случи, ако знаете как да разпознавате предупредителните знаци, които тялото ви изпраща. В тази статия ще ви покажем, които са симптомите и как да предотвратите инсулта.

Месец преди инсулта вашето тяло ще изпрати тези предупредителни знаци, не ги игнорирайте.  Има два вида инсулти – исхемични и хеморагични:

Хеморагичните инсулти се причиняват от кървене в мозъка и са по-рядко срещани.

Исхемичните инсулти всъщност причиняват блокиране или стесняване на артериите в мозъка, което води до намален кръвоток. Исхемичен инсулт възниква, когато кръвоносен съд, който носи кислород и хранителни вещества към мозъка, се блокира от съсирек или спукване. В този случай мозъчната част няма да получи необходимите хранителни вещества и кислород, за да поддържа жизнените мозъчни клетки и те в крайна сметка ще умрат.

Също така, всички сме наясно с многобройните функции на мозъка, така че такива проблеми ще предизвикат многобройни други проблеми в организма. Когато кръвта не достигне до зоната, която контролира определена функция на тялото, тялото няма да функционира правилно.

И все пак знаейки предупредителните знаци на тялото, които показват, че тялото ви изпитва определени проблеми, може значително да ви помогне да избегнете допълнителни усложнения. Също така, от първостепенно значение е веднага да се потърсите медицинска помощ, веднага щом се появят тези симптоми.

Много медицински експерти твърдят, че симптомите и признаците могат да бъдат различни за всеки човек и това зависи от засегнатата част от мозъка, също от вида на инсулта и степента на увреждане.

Ето най-честите симптоми на инсулт:

– Промени в личността

– Болест

– Проблеми с дишането

– Епилептични атаки

– Халюцинации

– Отпадналост или замаяност

– Болка

– Безсъзнание

– Хълцане

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *