Жена слагаше зърна кафе в градината си, вижте какво се случи

Обичам градината си и се гордея с всяко растение, което расте там. И ако сте като мен, тогава знаете колко е работата и грижата да държите вредители далеч като насекоми, зайци, охлюви и други същества. Но ако зареждам градината си с химикали, какво ще се случи с идеята за здравословното и органичното? След няколко изследвания реших да сложа токсичните продукти и да събера списък с невероятни начини да предпазя от вредители красивата си градина. Намерих някои невероятни природни начини и продукти, за да предпазя градината си от вредители, и те са:

1.Сложете зърна от кафе : Открих, че кафето е чудесен начин за разпространение на азот в градината Ви. Знаете ли, че азотът прави почвата по-кисела и животни като елени, котки и охлюви стоят далеч от градината?

2.Използвайте малко сапун за баня : Но тъй като повечето от животните мразят силните аромати, сапун (дори и най-евтиният) се справя с това, защото мастните киселини в сапуна могат да разтварят обвивката на различни насекоми. Това ще държи далеч малките вредители от градината Ви, като листни въшки, листна пъпка, кърлежи и др.

3.Чесън, люта пипер и сапун : Докато се опитвах да махна вредителите от градината си, намерих това чудесно решение.\r\nПросто направете спрей от:

– 1 глава чесън,

1 чаена лъжичка лют сос или 1 лют пипер.

– 1 чаена лъжичка сапун.

Първо, смилам чесъна и лютия червен пипер и го смесвам с 1 чаша вода. След това го оставих в хладилника си за една нощ, после добавих сапун!

Съвет: Пускайте сместа през филтър за кафе или друг филтър, така че по-лесно да го напръскате.

4.Добавете брашно в градината си : Брашното ще държи далеч по-малки вредители като буболечки и насекоми. Просто смесвайте малко черен пипер с брашно и го поръсете около градината си! Ще забележите по-малко насекоми в градината си.

5.Използвайте бира! : Бирата е голямо дългосрочно решение на проблема с всички вредители. Просто вземете малка чиния, напълнете я с малко бира и поставете чинията близо до вашите растения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *